7 Haziran 2008 Cumartesi

E-okul kullanıcı tanımlama

e-Okul Modülünde Kullanıcı Tanımlama
Tüm ilkögretim Okullarımızın e-Okul Modülünde belirli islemleri yapabilmeleri için ders ögretmenlerini yetkilendirmeleri gerekmektedir. Bunun için Kurum Kodu ve Sifresi ile e-Okul modülüne giris yapacak, ilgili ögretmene Kullanıcı Adı ve Sifresi tanımlayacaktır.

Kullanıcı tanımlama islemi asagıda açıklanmıstır.

1. meb.gov.tr internet adresine baglanınız.

2. Kurum Kullanıcı Adı ve Sifresi ile ile sisteme giriniz.

3. Önce Grup tanımlamanız gerekmektedir.

Bunun için Yönetici Modülü – Güvenlik Grupları – Açılan Gruplar menüsüne tıklatınız. Yeni dügmesine tıklatıp Grup Adı ve Açıklama giriniz ve kaydediniz.

4. Sonra Grup yetkilerini tanımlamanız gerekmektedir: Bunun için resimde görülen yere tıklatınız.

5. Grup Yetkilerini belirleyiniz. Grup yetkileri asagıdaki ekranda görünmektedir. Gruba vermek istediginiz yetki kutularına onay isareti koyunuz. Tüm yetkileri belirledikten sonra Kaydet dügmesine tıklatıp kaydediniz. Tüm gruplara resimde görülen (Notlar ve Duyurular ekranındaki Yazdır ve Görüntüle) yetkilerin verilmesi zorunludur. Bu yetki verilmemis kullanıcılar sistemden dısarı atılmaktadır. Gruba verilecek yetkilere Okul Müdürü karar verecektir. Böylece birkaç yetki grubu tanımlamanız yeterli olacaktır. (Örnegin; Ogretmenler, MdYrd gibi)

6. Artık Kullanıcı tanımlayabilirsiniz. Bunun için Yönetici Modülü – Kullanıcı slemleri – Tanımlama Bilgileri menüsüne tıklatınız. Yeni dügmesine tıklatınız. Kullanıcı Adı olarak benzersiz bir Takma Ad kullanınız. Verdiginiz kullanıcı adı bu modülde Türkiye çapında tek olmalıdır. Bu konuda hata uyarısı alırsanız, baska bir kullanıcı adı deneyiniz. Kullanıcının TC Kimlik Numarasını giriniz. T:C Kimlik No Kısıtlaması önemlidir. Ögretmenler için bu deger mutlaka girilmelidir. Böylece Ogretmen kullanıcısı sadece kendine ait Sube/Ders ekranlarında yetkili olacak, diger Sube/Ders ekranlarında yetkili olmayacaktır. Sifre ve aynı sifreyi Sifre Onayı kutusuna giriniz. Kaydet dügmesine tıklatınız. Kullanıcı tanımlama bitmistir. Baska bir kullanıcı tanımlama için tekrar Yeni dügmesine tıklatınız.

7. Tanımlanmıs kullanıcılarda degisiklik yapmak veya silmek te mümkündür.
Bunun için
Bunun için Yönetici Modülü – Kullanıcı slemleri – Alt Kullanıcılar menüsüne tıklatınız.
Kullanıcı listesi ekrana gelecektir.
Degistirmek veya silmek istediginiz kullanıcıyı tıklatıp açınız.
Kullanıcı bilgileri ekrana gelecektir.
Burada sifre ve diger bilgileri degistirebilirsiniz. Daha sonra Kaydet dügmesi ile bilgiler güncellenmis olur.
Kullanıcıyı silmek isterseniz, menüdeki Sil dügmesini tıklatınız.

0 yorum: